ßßß Cookit - przepis na Frittatki z kabanosami, koperkiem i cebulą

Frittatki z kabanosami, koperkiem i cebulą

nazwa

Wykonanie

« Co zobaczyć w Nowym Jorku? To!
Konkurs – wygraj dekanter, wodę Aqua Panna/S.Pellegrino! »
Dania jajeczne są szybkie i pyszne, nie sądzicie?
Przygotowałam dziś frittatki, idealne na mały głód.
– 6 jajek
– 2 kabanosy
– mała cebulka
koperek
sól i pieprz do smaku
masło
Foremki smarujemy masłem i wkładamy do piekarnika. Następnie rozbijamy jaja i mieszamy na jednolitą konsystencję. Dodajemy pokrojone w plasterki kabanosy, cebulę pokrojoną w kostkę, koperek oraz sól i pieprz. Po wymieszaniu wlewamy do dowolnych foremek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym 200 stopni do momentu, aż jajka się zetną – około 15-20 minut. Proporcje idealne dla dwóch osób.
Fritatki podałam z podpieczonymi pomidorkami.
Smacznego!
Źródło:http://www.kuchniabazylii.pl/2014/04/frittatki-z-kabanosami-koperkiem-i-cebula