Wykonanie
« Wiejska quesadilla
Tarta ze
szpinakiem,
fetą i
pomidorami »Dziś zielona kolacja. Pod kolor
bazylii i Listonica, który codziennie pomaga nam w zakupachPo tak zdrowym posiłku, tak samo zdrowa zielona
herbata, która reguluje procesy trawienia i uspokaja. Prosto i smacznie!
Składniki:–
brokuł– pół kartonika
fety– pół puszki
kukurydzy– 3 łyżki
słonecznika–
sos czosnkowy – mój przepis
Brokuł dzielimy w różyczki i gotujemy do momentu, aż będzie miękki. W tym samym czasie na suchej patelni podsmażamy
słonecznik. Kiedy
brokuł się ugotuje, odcedzamy go i czekamy, aż wystygnie. Następnie układamy go w naczyniu, posypujemy
kukurydzą, dodajemy
fetę i
słonecznik. Na samym końcu polewamy
sosem czosnkowym.
Sałatkę jemy z
chlebkiem lub grzankami. Prawda, że proste?
Palce lizać!