ßßß
Składniki:1/2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżeczki cukru wanilinowego7 czubatych łyżek mąki pszennej1 szklanka truskawkowego kefiru1 małe jajkoszczypta soliolej do smażeniado podania - ulubione owoce, np. jagody, cukier puder lub śmietanka 30%Przygotowanie:Do miski wlewamy szklankę kefiru truskawkowego, dodajemy jajko i mieszamy łyżką. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy wszystko dokładnie, aż do uzyskania jednolitej masy (przypomina gęstą masę naleśnikową).Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju wykładamy po łyżce masy. Placuszki smażymy na mniejszym ogniu na złoty kolor z obu stron.Placuszki kefirowe najlepiej smakują posypane cukrem pudrem lub podane ze śmietaną w towarzystwie jagód lub innych owoców.
Smacznego* przepis własny (powstał na zasadzie prób i błędów w doborze składników - idealna konsystencja)Przepis bierze udział w konkursie:Przepis dodaję do akcji:niedziela, 23 sierpnia 2015, matleenpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisyDaktylowe trufelki z ...Black banana cake. Czarne ...Podsmażane tortille z ...Waniliowo-jagodowy deser ...Jakość, smak i zdrowie. ...Deser w rustykalnym stylu. ...Ręcznie robione, z pasją ...10 szybkich przepisów na ...Piernikowa chmurka z karobową ...KONKURS URODZINOWY! Proste ...KONKURS URODZINOWY!
Słodkie okruszkiPrawa autorskieTreści i zdjęcia zawarte na tym blogu są moją własnością. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody i wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, majątkowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.Kontakt: [email protected] [email protected] Nawiązanie współpracyBędzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza.Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:
Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Zapraszam na InstagramOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Słodkie okruszki.Pisz blog