ßßß
Obecnie pora na świeże warzywa ..polecam dla wegetarian ale nie tylko kotlety z bobu..są na prawdę smaczne i oryginalne w smaku:Produkty:50 dag bobu2 cebule1/2 pęczku kopru2 ząbki czosnku2 jajka3 łyżki tartej bułkimasło klarowane do przesmażenia cebulisól,pieprzWykonanie:Bób gotujemy do miękkości w osolonej wodzie..odcedzamy ,po przestygnięciu usuwamy łupiny,ugniatamy /ja to zrobiłam tłuczkiem do ziemniaków/..dodajemy przesmażoną drobno pokrojoną cebulkę.czosnek przeciśnięty przez wyciskacz,,pokrojony drobno koperek.,bułkę tartą ,jajka i wyrabiamy masę ,aż będzie jednolita .Formujemy kotlety obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy z obu stron na złoty kolor..Podajemy z młodymi ziemniakami i surówką..Powiązany przepis:sałatka tradycyjnaudka z kaczki pieczone -marynowaneWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy