Wykonanie
HomeDANIA
MIĘSNEkotlety siekane drobiowe z
pieczarkamiPrzedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawęProdukty:1 pierś/wychodzą cztery kotlety/2
pieczarki średniej wielkości1 łyżka
oleju2 łyżki pokrojonej
natki pietruszki2 łyżeczki
mąki ziemniaczanej1
jajko1 łyżeczka
przyprawy gyrospieprz ,
papryka słodka i ostra.odrobina
pieprzy cayennesólbułka tarta do
olej do smażeniaWykonanie:Po umyciu i obsuszeniu .piersi kroimy na drobne kawałeczki..ścieramy
pieczarki na tarce .wlewamy
olej i
przyprawy oraz
sól..mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 1 h..
pietruszkę drobno kroimy dodajemy do masy
mięsnej, wbijamy
jajko oraz
mąkę ziemniaczanej .Wyrabiamy masę bierzemy na rękę 1/4 masy wyrabiamy kotlety ,spłaszczamy ,otaczamy w
bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor..Podajemy z
ziemniakami i surówką ..Powiązany przepis:
ciasto drożdżowe z
rabarbaremplacek
jogurtowy na
olejuWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy