Nie wszyscy są amatorami brokułów, ale w tej postaci powinny smakować każdemu.Składniki:1 duży brokuł;1 l wywaru z rosołu;200 g serka topionegośmietankowego;Vegeta, pieprz do smaku;grzanki;Przygotowanie:Różyczki z brokuła gotujemy w lekko osolonej wodzie, dodajemy do gorącego bulionu i miksujemy. Dodajemy serek topiony i ponownie miksujemy. Przyprawiamy Vegetą i pieprzem wg własnych upodobań.Podajemy z wcześniej przygotowanymi grzankami.Grzanki z razowego pieczywaczosnkoweniezbyt świeże pieczywo;oliwa do smażenia;kilka ząbków czosnku;Na chłodny olej wrzucamy pokrojony w plasterki czosnek. Smażymy chwilę, aż zacznie się rumienić. Wtedy wrzucamy pokrojone w drobną kostkę pieczywo. Smażymy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż grzanki się zrumienią i będą chrupkie. Grzanki dodajemy do zupy przed samym podaniem, aby pozostały chrupiące.Smacznego!