Wykonanie
Nie wiem czy kiedykolwiek dodam zaległe wpisy...czasem są takie przepisy, które robiłam jakiś czas temu, a nie zapisałam co i jak...ale w miarę możliwości
będę przeglądać swoje zdjęcia i montować wpisy...a teraz pokażę prosty sposób na
fasolkę szparagową..dużo składników nie potrzeba i pracy też nie wiele..u mnie była wtedy
fasolka ,
ziemniaki i jakieś
mięsko..ale ja miałam chęć na
jajko ..takie dość mocno przypieczone..
fasolka szparagowabułka tartasólmasłoFasolkę szparagową umyć i obciąć końcówki z obu stron.Ugotować z dodatkiem
cukru i
soli, aż zmięknie ok. 15 minut, następnie odsączyć z
wody.Na patelni rozpuścić
masło i dodać
bułkę tartą, chwilkę razem smażyć .Dodać ugotowaną
fasolkę i smażyć, co jakiś czas mieszając.