Wykonanie
Biję się w pierś!Zaniedbywałam Was prawie dwa tygodnie,zaczęłam pracę i brakło mi czasu na gotowanie.Co ja mówię, brakło mi czasu na wszystko:)Dziś dzień wolny, zgotowałam obiad dla moich chłopaków.Oczywiście taki na szybko :)
Fasolka szparagowa, to wspaniały dodatek do obiaduSzybka i zdrowa.
Skład:- ok 1 kg
fasolki szparagowej- masło/margaryna-
sól-
bułka tartaFasolkę umyć i odciąć obydwa końce.Wrzucić do garnka i gotować w osolonej wodzie ok 15-20 minut.Kiedy
fasolka jest już miękka, odcedzamy i przekładamy do rynki.Dodajemy kawałek
masła lub
margaryny.Chwilę smażymy.Pod koniec dosalamy do smaku i wsypujemy
bułkę tartą.Tak smażymy jeszcze chwilę.Mieszając i pilnując by się nie przypaliła.Dziś podałam ją z
ziemniakami i
jajkiem sadzonym.Serdecznie polecam.