Wykonanie
Tą
rybkę robiłam parę dni temu...w środę popielcową...a dodałam do niej specjalną
przyprawę do ryb, którą można kupić w Najlepszych przyprawach świata ...
rybka smakowała pysznie...zjedzona ze smakiem...nawet porządnego zdjęcia nie zdążyłam zrobić..
dowolna
rybaprzyprawa do rybysok z cytrynymąkamąka ziemniaczanaolej do smażenia
Rybę pokroić na kawałki, skropić
sokiem z cytryny i posypać
przyprawą do ryb,odstawić do lodówki.Następnie kawałki
ryby obtoczyć w
mące wymieszanej z odrobiną
mąki ziemniaczanej i smażyć z każdej strony na rozgrzanym
oleju .
W skład
przyprawy do ryby wchodzą:
papryka słodka,
czosnek,
pieprz biały,
majeranek,
oregano,
rozmaryn,
szałwia,
kminek i
papryka chili.Używając
przyprawy do ryb nie musimy już dodatkowo solić
ryby, w trakcie jej przygotowywania.Zastosowanie w kuchni:Jak sama nazwa wskazuje,
przyprawą do ryb doprawia się smak ryb pieczonych, smażonych, gotowanych i duszonych.
Przyprawa nie zawiera konserwantów i dlatego jest bezpieczna w stosowaniu.