Wykonanie
Taki gulasz robiłam kilka dni temu...czasem tak bywa, że brak pomysłu na obiad..ale zawsze coś tam się znajdzie w lodówce czy zamrażarce i coś się wymyśli..Miałam akurat
mięso drobiowe gulaszowe, kawałek
kapusty..No i obiad gotowy prawie w kilka minut..
pierś z kurczaka lub
mięso gulaszowe z
kurczaka1
cebula2-3
marchewkikawałek
kapustysól,
pieprz,
wegetalistek, ziele
kopereksos WorcestershireDo pokrojonego
mięsa dodać
przyprawy [ według gustu], podsmażyć na
oliwie.
Cebulę pokroić w kostkę i lekko zeszklić, dodać
marchewkę startą na grubej tarce i poszatkowaną
kapustę, Chwilę razem przesmażyć, dodać podsmażone
mięso z kurczaka, wlać
wodę, dodać
przyprawy i dusić razem do miękkości.