ßßß Cookit - przepis na Orzechowiec z masą budyniową

Orzechowiec z masą budyniową

nazwa

Wykonanie

Pyszne ciasto z masą budyniową i prażonymi orzechami..do tego ciasta wykorzystałam proszek do pieczenia i budyń firmy Wodzisław .Budynie tej firmy są produkowane bez sztucznych barwników i bez cukru [ słodzimy sami według własnego gustu]..ja do tego ciasta wykorzystałam pięknie pachnący budyń waniliowy.
ciasto kruche
30 dkg mąki
20 dkg cukru
12 dkg margaryny
szczypta soli
2 łyżeczki proszku do pieczenia Wodzisław
krem budyniowy
1 budyń waniliowy Wodzisław
400 ml mleka
2 łyzki cukru
14 dkg margaryny
masa orzechowa
14 dkg margaryny
4 łyżki cukru
25 dkg orzechów
Składniki na ciasto kruche zagnieść , wyłożyć na blachę.Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni około 20 minut.
Budyń rozrobić z połową mleka, resztę mleka wraz z cukrem zagotować.Do gotującego się mleka dodać wymieszany budyń i zagotować ciągle mieszając.Ostudzić.Margarynę utrzeć i dodawać po trochu ostudzony budyń.Wyłożyć na ostudzone kruche ciasto.
Margarynę z cukrem rozpuścić na patelni, dodać posiekane orzechy i podprażyć.Wyłożyć na masę budyniową.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2013/09/1474-orzechowiec-z-masa-budyniowa.html