Wykonanie
Pyszne..małe
czekoladki..z dodatkiem złotych
jagód Inków.
Jagody te to coś jak
rodzynki [ w
sumie są to
rodzynki egzotyczne]..ale są inne w smaku..są słodko-kwaśne z
cytrynowym posmakiem..Można je jeść samodzielnie..ale mogą być
dodatkiem do deserów itp.u mnie dziś
czekoladki z dodatkiem tych
jagód..
czekolada świetnie komponuje się ze słodko-kwaśnym smakiem
jagód.ulubiona
czekolada (
mleczna, gorzka)złote
jagody Inków
Czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej,przelać do foremek,do każdej foremki włożyć złote
jagody Inków .Wstawić do lodówki.
Kilka słów o złotych jagodach Inków
Jagody Inków nazywane również
Rodzynkami Brazylijskimi, Peruwiańskimi
Wiśniami czy Miechunką Jadalną zajmują niewątpliwie czołowe miejsce wśród najzdrowszych
suszonych owoców.Zawierają bardzo dużo witamin z grupy B (B1, B2, B6, B12) oraz witaminy A i C. Są jedynym roślinnym źródłem witaminy B12.Ich dodatkową zaletą jest duża zawartość bioflawonoidów posiadających właściwości przeciwzapalne, antyoksydacyjne i przeciwwirusowe.
Jagody Inków stanowią także ważne źródło fosforu, żelaza i
białek (m.in. pektyny).Dzięki tym wszystkim właściwościom idealnie wpisują się w dietę wegetariańską i wegańską.
Jagody Inków charakteryzują się oryginalnym, słodko-kwaśnym smakiem. Można spożywać je bezpośrednio lub dodawać do ulubionych
musli,
jagurtów czy deserów.
Jagody Inków nazywane również
Rodzynkami Brazylijskimi, Peruwiańskimi
Wiśniami czy Miechunką Jadalną zajmują niewątpliwie czołowe miejsce wśród najzdrowszych
suszonych owoców.Zawierają bardzo dużo witamin z grupy B (B1, B2, B6, B12) oraz witaminy A i C. Są jedynym roślinnym źródłem witaminy B12.Ich dodatkową zaletą jest duża zawartość bioflawonoidów posiadających właściwości przeciwzapalne, antyoksydacyjne i przeciwwirusowe.
Jagody Inków stanowią także ważne źródło fosforu, żelaza i
białek (m.in. pektyny).Dzięki tym wszystkim właściwościom idealnie wpisują się w dietę wegetariańską i wegańską.
Jagody Inków charakteryzują się oryginalnym, słodko-kwaśnym smakiem. Można spożywać je bezpośrednio lub dodawać do ulubionych
musli,
jogurtów czy deserów.