Wykonanie
Kolejna propozycja na
suszone owoce namoczone wcześniej w
alkoholu i obtoczone w
czekoladzie. Tym razem
rodzynki i wspaniały
pomarańczowy Cointreau, który nadaje naszym małym suszką niebanalnego smaku. Jeśli chodzi o
czekoladę to czy obtoczymy je tylko raz czy dwa
razy nie ma znaczenia. W obu wersjach są pyszne :) Gorąco polecam :)
Składniki :
rodzynkiCointreauciemna
czekoladaRodzynki zalewamy
alkoholem tak aby zakrywał je w całości. Odstawiamy w szczelnie zamkniętym pojemniku na 48 godzin. Po tym czasie wyciągamy je na ręcznik papierowy.Nad parą
woda rozpuszczamy
czekoladę.
Rodzynki obtaczamy w
czekoladzie i układamy na talerzu lub desce pokrytej folią spożywczą. Wstawiamy do lodówki do momentu aż
czekolada zastygnie. Jeśli chcemy
mieć podwójną warstwę
czekolady proces zanurzenia w niej należy powtórzyć po zastygnięciu pierwszej warstwy. Drugi raz należy zrobić szybko i sprawnie aby ta wcześniejsza nam nie zaczynała odpadać pod wpływem temperatury.Smacznego :)