Wykonanie
Dziś banalnie prosty przepis na domowe
czekoladki, z których przygotowaniem poradzą sobie absolutnie wszyscy. Takie słodkości mają tę przewagę nad kupnymi, że są znacznie tańsze od bombonierek i możemy dowolnie komponować ich składniki; są też wspaniałym pomysłem na prezent:) Moje dzisiejsze
czekoladki są najprostsze, bo wykonane z jednego rodzaju
czekolady i bez żadnych dodatków. Dla pięknego efektu i ciekawego smaku możemy wykonać je z 2 lub 3
czekolad (na przykład białej,
mlecznej i gorzkiej) oraz dodać do nich
bakalie. Smacznego:)tabliczka ulubionej
czekolady,opcjonalnie
orzechy,
rodzynki lub inne ulubione dodatki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej i dodać do niej
bakalie. Płynną przelać do foremek, włożyć do zamrażalnika na ok. 10 minut.
Czekoladki są gotowe, gdy stwardnieją. Gdy przygotowujemy je z kilku rodzajów
czekolady, najpierw zalać foremki jedną warstwą wybranej
czekolady, poczekać, aż stwardnieje i podobnie postąpić z kolejnymi warstwami.