Wykonanie
Przepis na ten pyszny blok znalazłam dawno temu tutaj, ale dopiero teraz zrobiłam.. wczoraj wieczorem zrobiłam i to z większej porcji i już nic nie ma ..
500 ml
jogurtu naturalnego3 1/2 łyżeczki
żelatyny2 różnego koloru
galaretki5-7 łyżek
cukru waniliowegoGalaretki zrobić wedle instrukcji na opakowaniu, zmniejszając ilość
wody nawet do 400ml, wstawić do lodówki, do stężenia.Ż
elatynę zalać wrzącą
wodą (1/2 szklanki) i odstawić na chwilę do wystygnięcia.
Jogurt miksować mikserem, dodając
cukier,następnie wlać ostudzoną
żelatynę i wymieszać łyżką.
Galaretki pokroić w kostkę i przełożyć do masy jogurtowej i wymieszać ponownie łyżką.Wlać do formy [ u mnie foremka na babkę z kominkiem i silikonowa foremka do mufin] i wstawić do lodówki do stężenia .