Wykonanie
Paprykarz ziemniaczany..widziałam już na kilku blogach i każdy przepis jest inny..Mój przepis [ trochę zmieniony]pochodzi z gazety , a raczej wkładki kulinarnej z Przyjaciółki..Kiedyś można było zbierać takie wkładki z gazety Przyjaciółka .5
ziemniaków2
strąki papryki [ czerwony i żółty]2
cebule2 ząbki
czosnkusól,
pieprzzioła prowansalskieZiemniaki umyć, obrać i pokroić na nieduże kawałki.Na dużej głębokiej patelni rozgrzać 3 łyżki
oleju, włożyć
ziemniaki i smażyć .Dodać pokrojoną w paski
paprykę i smażyć 10 minut , od czasu do czasu mieszając.Kiedy
ziemniaki będą prawie miękkie dodać pokrojoną
cebulkę i posiekany
czosnek.Przykryć patelnię i dusić kilka minut,doprawić do smaku, posypać
ziołami.Przepis dodaję do akcji Warzywa psiankowate i Paprykujemy 2.