Wykonanie
Schab w sosie
curry- bardzo smaczne danie.. .1 kg.
schabu2-3 łyżki
mąki3-4 łyżki
smalcu2 łyżki
curry3/4 szklanki
śmietanysól czosnkowa1/3
margarynySchab kroimy w cienkie paseczki,obsypujemy cienko
mąką i podsmażamy na patelni.
Mięso przekładamy do rondla,zalewamy małą ilością gorącej
wody i gotujemy na wolnym ogniu.Najlepiej 15-20 min ale bez
soli-szybciej zmięknie.Z
masła i
curry przygotowujemy zasmażkę,dodajemy do
mięsa i przyprawiamy
solą i
pieprzem.Chwilę gotujemy.Po czym dodajemy
śmietanę i zagęszczamy sos
mąką.Dodam kilka słów odnośnie nazwy tego dania...[Chodzi o to, czy to jest danie irańskie]..Nie znam się na kuchni irańskiej i w komentarzach
pisałam , że korzystałam z przepisu który pochodzi z gazetki Przyślij przepis ..W gazetce , a także na innych blogach takie samo danie jest pod nazwą
SCHAB PO IRAŃSKU..