ßßß Cookit - przepis na Pierogi z kapustą kiszoną i pieczarkami

Pierogi z kapustą kiszoną i pieczarkami

nazwa

Wykonanie

Moja córka lubi pierogi , została kapusta i oto pierogi.
3 szklanki mąki
3/4 szklanki wrzątku
1/3 szklanki zimnej wody
0,30 kg pieczarek
0,30 kg kapusty kiszonej [ ja użyłam pozostałej z gotowania barszczu ]
Kapustę podsmażyć razem z pieczarkami..Mąkę zalać wrzątkiem i zaraz zimną wodą, wymieszać łyżką, przykryć pokrywą na 20 minut. Następnie wyrobić, przykryć pokrywą i odstawić na następne 20 minut. Na koniec jeszcze raz wyrobić, rozwałkować , wycinać kółka, nałożyć farsz i sklejać pierogi.Gotować w osolonej wodzie. Polać zeszkloną cebulką.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2011/03/pierogi-z-kapusta-kiszona-i-pieczarkami.html