Wykonanie

Przepyszne błyskawiczne danie obiadowe, idealne w cieplejsze dni, kiedy to nie ma się ochoty na ciężkie
mięsne obiady jak i na długie stanie w kuchni przy garach. Przygotowanie go zajmie zaledwie 15 minut. Miłośnicy
cukinii powinni być zachwyceni. Przepis znaleziony w magazynie "Moje smaki życia" Polecam i to baaaardzo :)Składniki:500g
makaronu razowego "świderki"2
młode cukinie1
cebula4 ząbki
czosnkuolej do smażenia
natka pietruszkibazylia suszona
sól300g
sera fetaMakaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzić.
Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Podsmażyć na rozgrzanym
oleju. Dodać przeciśnięty
czosnek i chwilę podsmażać. Dodać pokrojoną w pół-talarki
cukinię (w skórce), oraz posiekaną
natkę pietruszki i odrobinę suszonej
bazylii. Całość smażyć 5-6 minut. Lekko posolić. Wrzucić wcześniej ugotowany
makaron i wymieszać. Podawać posypane
tarta lub pokrojoną w kostkę
fetą. Smacznego :)


