Wykonanie
Twarożek ze
szczypiorkiem,
rzodkiewką i
ogórkiem to prawdziwie polskie danie
śniadaniowe:)Uwaga:)Nie jest to oczywiście żaden „odkrywczy” przepis, ale na moim blogu staram się prezentować jak najszerszy wachlarz dań jakie spełniają zalecenia Pani Dietetyk. Czasem będzie to nowy smak, innym razem nowa forma podania, a czasem po prostu przypomnienie dania, które już dobrze znamy, ale może o nim zapomnieliśmy:)Składniki:
twarożekogórekrzodkiewkiszczypiorekpomidorsól i
pieprz do smakuWykonanie:Składniki ułożyć warstwami lub wymieszać.Dodam tylko, że ja najczęściej używam
twarogu President, ale najpierw wkładam go do sitka wyłożonego dodatkowo gazą i pozwalam odcieknąć przez całą noc.
Ser jest wtedy gęstszy, ale nadal bardzo aksamitny:)Smacznego:)