Wykonanie
Ziemniaki przygotowywane w kuchence na ogół sie nie udają. Robi sie na nich twarda otoczka. Mnie się udaje tylko jeden sposób gotowania
ziemniaków – niby- frytki. Niby – bo nie są chrupiące, ale to najszybszy sposób przygotowania
ziemniaków na świecie – polecam, gdy ktoś się spieszy. Gdy robią sie w kuchence(8 minut), można na patelni usmażyć
kiełbaskę , zrobić
jajka sadzone lub cos podobnego i macie obiad w 10 minut! Podaję przepis:2 średnie
ziemniakiolejZiemniaki obrac i pokroić jak na frytki. Położyć na płaskim talerzu, nie osuszając ich z
wody, jedną warstwą, skropić
olejem. Przykryć folią spożywczą, w której zrobić dziurki widelcem. Wstawić do kuchenki na opcję „gotowanie” na ok.8 min. Wyjąć, posolić i zjeść. Świetne do smażonych kiełbasek.Smacznego!