Wykonanie
To bardzo prosty a zarazem smaczny i efektowny sposób na podanie
pomidora. Teraz, w sezonie, kiedy sa one takie smaczne same w sobie, niewiele im trzeba… Ale wydrążenie
pomidora i nadzianie go pysznym
twarożkiem to dobry pomysł.Do
twarożku dodałam posiekane wnętrze
pomidora i to spowodowało, że smak tej przekąski był barrrrdzo
pomidorowy… Ale
pora na szczegóły:kilka
pomidorówkostka
twarogu półtłustegomała
cebulakawałek
ogórkakoperekkilka łyżek
jogurtu naturalnegosól.
pieprz ziołowy,
majeranek,
bazyliaPomidorkom odcinamy „czapeczki” i łyżeczką wydrążamy środki. Te środki drobno siekamy a
pomidory solimy we wnętrzu.
Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy
jogurt, by uzyskać konsystencję pasty. Wkrawamy w niego
cebulkę w kostce i kawałek jak najdrobniej pokrojonego
ogórka, dodajemy posiekane środki i
koperek. Solimy do smaku, dodajemy
pieprz ziołowy,
majeranek i
bazylię, ile kto lubi. Wkładamy
twarożek do
pomidorów i przykrywamy je czapeczkami. Resztę
twarożku możemy zjeść na kanapkach- świetnie smakuje!Smacznego!