Wykonanie
To jedno z naszych ulubionych dań
makaronowych. Do łazanek
kapusta pasuje jak ulał a dodatek
pieczarek czyni danie bardziej atrakcyjnym i smacznym. Często zajadamy taki
makaron na piątkowe obiady- stąd wpis akurat dzisiaj…opakowanie
makaronu łazanki½ małej główki
kapusty30 dkg
pieczarekcebulaolej do smażenia,
sól, pierz,
kminek lub
majeranekziele angielskie,
pieprz w ziarnach,
liść laurowyMakaron gotujemy według przepisu. Ja dodaję trochę
oleju, wtedy jest smaczniejszy i nie skleja się.Na rozgrzany
olej wrzucamy posiekaną
cebulę, dodajemy pokrojone
pieczarki. Chwilę smażymy, zalewamy
wodą, dodajemy poszatkowaną
białą kapustę i
przyprawy. Dusimy to wszystko do miękkości, uzupełniając wyparowaną
wodę.
Makaron wykładamy na talerz, kładziemy na wierzch
kapustę z
pieczarkami i zajadamy ze smakiem. Smacznego !