ßßß Cookit - przepis na Ogórki kiszone

Ogórki kiszone

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Ogórki kiszone
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
ogórki 9 sztuk
czosnek 3 ząbki
koper 2 sztuk
chrzan w korzeniu 50 gramów
pieprz według uznania
ziele angielskie 5 sztuk
sól według uznania
woda 2 szklanek
Wykonanie:
Należy ogórki umyć, dokładnie pod bieżącą letnią wodą, (najlepiej wyszorować szczoteczką)
Warzywa ściśle układać pionowo w naczyniu. Jako pierwsze w słoiku umieścić: pokrojony czosnek ,wypłukany w wodzie koper, obrany ze skórki chrzan , a także ziele angielskie i pieprz. Zalać gorącą wodą i łyżeczką soli kamiennej. Zakręcić i odwrócić słoik do góry dnem. Pasteryzować przez około 15-20 minut w temperaturze 90 stopni C.
Uwagi:
Procedura podana jest na 1 litr wody.
Poleca się stosować zasady 1 litr wody na 1 łyżkę soli kamiennej.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4445/Ogorki-kiszone