Wykonanie
« Powrót  
Ogórki kiszoneDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ogórki 9 sztuk
czosnek 3 ząbki
koper 2 sztuk
chrzan w korzeniu 50 gramów
pieprz według uznania
ziele angielskie 5 sztuk
sól według uznania
woda 2 szklanekWykonanie:Należy
ogórki umyć, dokładnie pod bieżącą letnią
wodą, (najlepiej wyszorować szczoteczką)Warzywa ściśle układać pionowo w naczyniu. Jako pierwsze w słoiku umieścić: pokrojony
czosnek ,wypłukany w wodzie
koper, obrany ze skórki
chrzan , a także
ziele angielskie i
pieprz. Zalać gorącą
wodą i łyżeczką
soli kamiennej. Zakręcić i odwrócić słoik do góry dnem. Pasteryzować przez około 15-20 minut w temperaturze 90 stopni C.Uwagi:Procedura podana jest na 1 litr
wody.Poleca się stosować zasady 1 litr
wody na 1 łyżkę
soli kamiennej.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: