ßßß
Przepis z mąką owsianą znajdziecie tutajPrzepis z mąką pełnoziarnistą znajdziecie tutajPRZEPIS:Składniki:2 szklanki wodymąka bezglutenowa (uniwersalny mix)mąka kukurydzianamąka ziemniaczana1-2 łyżeczki proszku do pieczenia2 jaja1. Oddzielamy białko od żółtka i białko ubijamy na sztywną pianę.2. Do wody dodajemy żółtko i około 5-7 łyżek maki bezglutenowej, 4 łyżki mąki kukurydzianej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, proszek do pieczenia i żółtka. Wszystko mieszamy. Ciasto powinno być gęste, więc jeśli będzie za rzadkie dodajemy więcej mąki bezglutenowej.3. Na koniec dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy.4. Pieczemy w gofrownicy.Podajemy z owocami i ulubionymi dodatkami
