Wykonanie
U mnie codziennie na śniadanie jaglanka. Pyszna i zdrowa, zwłaszcza z dodatkami :) Dzisiaj w nieco inne formie. Inspirację znalazłam tutaj . Świetnie rozwiązanie dla dzieci zamiast tradycyjnej
kaszy (glutenowej).
Budyń pyszny, musicie spróbować !!!
PRZEPIS (na jedną porcję):Składniki:1 szklanka
wody (może być
mleka roślinnego)2 łyżki
mleczka kokosowego "Creaming" (jeśli nie używacie zamiast
wody mleka roślinnego)1 łyżeczka
oleju roślinnego2 łyżki zmielonej
kaszy jaglanejulubione dodatki (u mnie
banan,
migdały, łyżeczka
dżemu truskawkowego domowego, 1 łyżeczka
miodu)
1. Do garnka z grubym dnem wlewamy
wodę, dodajemy
mleczko kokosowe i
olej.
2. Wsypujemy zmieloną
kaszę jaglaną.Wszystko razem gotujemy, ciągle mieszając.Gotujemy, aż zgęstnieje. U mnie konsystencja była lekko lejąca, ale dodając 3 łyżki
kaszy budyń będzie bardzo gęsty.
3. Na koniec wrzucamy dodatki....i GOTOWE !!!