Składniki:800 g karkówki bez kości4 cebule1 duża czerwona papryka400 g pieczarek1 mały słoiczek keczupusól i pieprzWykonanie:Karkówkę dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Oprószamy solą i pieprzem i odstawiamy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Paprykę myjemy, usuwamy nasienne gniazdo i kroimy w nieduże paseczki. Pieczarki obieramy, nie myjemy (pieczarki wchłoną wodę), kroimy w talarki.Na dnie szkła żaroodpornego układamy warstwę cebuli, następnie układamy jedną warstwę karkówki, obsypujemy resztą cebuli, układamy drugą warstwę karkówki, posypujemy ją pokrojoną papryką, na niej układamy pieczarki pokrojone w talarki. Całość zalewamy ketchupem.Szkło żaroodporne zakrywamy pokrywą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i pieczemy przez około 60 minut.Upieczoną karkówkę podajemy z ugotowanymi w całości ziemniakami z koperkiem.Danie bierze udział w akcji: