ßßß
biszkopt Ø24 z 3 jajek(tutaj)pianka:200 ml śmietanki 30%100 g białej czekolady4 łyżeczki żelatynymaliny2 galaretki malinoweBiszkopt upiec i ostudzić.Na ostudzony biszkopt ułożyć warstwę malin.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody i napęczniałą dodać do ciepłej czekolady – wymieszać do rozpuszczenia.Śmietankę ubić na sztywno.Do śmietanki dodawać partiami rozpuszczoną czekoladę i delikatnie mieszać.Piankę wyłożyć na maliny i odstawić do zastygnięcia.Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody i zostawić do ostudzenia.Na zastygniętą piankę wyłożyć warstwę malin.Tężejącą galaretkę wylać na maliny i odstawić do zastygnięcia.Smacznego!!
