Ciasto Kubuś jest ciastem bardzo lubianym przez dzieci i nie tylko. Ze względu na swój kolor należy do ciast dodających energii i poprawiających nastrój. Na przednówku wiosny świetnie się sprawdzi jako dodatek do kawy.Ciasto biszkoptowe z masą budyniową na bazie soku przecierowego zwieńczone puszystą bitą śmietaną. Po prostu finezja!!biszkopt z 4 jajekMasa budyniowa600ml soku typu Kubuś u mnie jabłkowo-bananowo-brzoskwiniowy2 budynie waniliowe bez cukru4 łyżki cukru250 g masłaPianka śmietankowa400 ml śmietanki 30%1 galaretka u mnie agrestowaUpiec biszkopt z dowolnego przepisu.Sok zagotować odlewając 1/2 szklanki w której rozmieszać budynie z cukrem.Rozmieszane budynie wlać na gotujący sok i ugotować budyń.Budyń ostudzić.Masło utrzeć z ostudzonym budyniem i wyłożyć masę na biszkopt.Galaretkę rozpuścić w szklance wrzącej wody, ostudzić.Zimną śmietankę ubić dolewając ostudzoną galaretkę.Piankę wyłożyć na masę budyniową.Ciasto schłodzić w lodówce.