Latem bardzo lubię przygotowywać pyszne i owocowe desery. Mamy teraz całe bogactwo, tego co daje nam natura. Maliny, porzeczki czy jagody. Wspaniałości na wyciągnięcie ręki. Będąc ostatnio u rodziców przywiozłam sobie czarną i czerwoną porzeczkę, smakowitą i pełną witamin. No to na śniadanie powstał pyszny deser, możecie go zrobić również na podwieczorek. Każda pora na takie smakołyki jest dobra.Zapraszam :-)Składniki:- 150 g czerwonej porzeczki- 150 g czarnej porzeczki- łyżka miodu- 400 g jogurtu naturalnego gęstego - ja dałam grecki- 50 g płatków kukurydzianych bio(od Eco-Corner)Wykonanie:Przygotować dwa pucharki lub miseczki. Na dno ułożyć 100 g porzeczki czarnej i czerwonej (ja to zrobiłam tak na oko). Jogurt naturalny wymieszać z miodem (ja miałam taki płynny, świeży, jak macie już skrystalizowany to go lekko podgrzejcie, aby miał postać płynną i dobrze się połączył z jogurtem). Jogurt przełożyć na owoce, zostawić odrobinę na wierzch. Wysypać płatki kukurydziane (smakują super i nie ma w nich cukru), na wierzchu zrobić kleks z jogurtu i ułożyć pozostałe porzeczki.