ßßß Cookit - przepis na Ciasto Biała Pychotka :-)

Ciasto Biała Pychotka :-)

nazwa

Wykonanie

Zapraszam Was na pyszne ciasto. Jest pyszne i szybko znika :-) Bardzo łatwe w wynonaniu
i niezbyt skomplikowane :-) Będziecie zachwyceni smakiem :-) Moi mężczyźni byli zachwyceni :-)
Składniki :
250 g ciasteczek zbożowych lub herbatników
70 g masła o temperaturze pokojowej
500 g serka mascarpone
50 g cukru
sok wyciśniety z połówki cytryny
1 łyżka żelatyny
500 g mleka
100 g masła
150 g cukru
1 cukier waniliowy
100 g rodzynek
100 g płatków migdałowych
170 g kaszy manny
Przygotowanie w Termomixie :
Do naczynia włożyć połamane ciasteczka i zmiksować czas 15 sek, obr.4, dodać 70 g masła i wymieszać czas 15 sek,obr.3. Przygotować tortownicę - 24 cm i wysmarować ją masłem, wyłożyć spód ciasteczkami i przycisnąć palcami, włożyć do lodówki.
Następnie do naczynia wlac mleko, 100 g masła, 150 g cukru, cukier waniliowy i zagotować czas 10 min/ 100 st / obr.3. Następnie przy włączonym urządzeniu czas 3 min/ 90 st / obr.3 wsypać kaszę mannę i gotować, po 2 minutach zwiększyć obroty do 4. Na koniec wsypać rodzynki i wymieszać za pomocą kopystki czas 10 sek, obr.4. Gotową masę wyłożyć na spód ciasteczkowy i schłodzić godzinę w lodówce.
W połowie szklanki gorącej, przegotowanej wody - 125 g - rozpuścić 1 łyżkę żelatyny i przestudzić.
Następnie do czystego naczynia wkładamy serek mascarpone z 50 g cukru i zmiksować czas 15 sek, obr.3. Wciskamy sok z połowy cytryny i przestudzoną żelatynę i mieszamy czas 30 sek, obr.4. Masę przekładamy na warstwę z kaszy, posypujemy płatkami migdałowymi i schładzamy 2 godziny w lodówce.
Smacznego :-)
Źródło:http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/2014/04/ciasto-biaa-pychotka.html