Wykonanie
Co zrobić, kiedy okazuje się, że na śniadaniu będzie kilku łakomczuchów, a w lodówce właściwie "
żeberka i światło"? :) Punkt pierwszy,
jajka! Polecam wam dzisiaj pyszne kanapki z
łososiem i
jajkiem na twardo.Składniki:
chleb (u mnie pszenno-żytni domowy)
twarożek śmietankowyplastry
łososiajajkaszczypiorekmajonezDo dzieła:Cóż można
rzec w sprawie przygotowywania kanapek? Kromki są nierówne ale jeszcze ciepłe i cudownie pachnące.
Szczypiorek kroimy drobno, posmarowane
twarożkiem pieczywo kładziemy na zielony dywanik, tak, żeby ładnie się przykleił, na to plaster
łososia,
jajko,
majonez i gotowe :).Do kanapek możecie użyć dowolnego, ulubionego
pieczywa. Kanapki pięknie wyglądają na ciemnych kromkach :).
Łosoś jak najbardziej może być wędzony, smakuje świetnie. A tak,
majonez.
Majonez wieczna kość niezgody :) Na moich kanapkach pojawia się sporadycznie Hellmann's Light - jeśli nie lubicie
majonezu, posmarujcie kromki grubo
twarożkiem, to w zupełności wystarczy. No i nie bać się, proszę państwa, dobrze posolić
wodę, w której gotujemy
jajka! :) Powodzenia.