O mojej nowej maszynie do pieczenia do chleba was wspominałam, o świetnym cieście na pizzę także. Tak więc dzisiaj serwuję... Pizzę z wieprzowiną i warzywamiPrzepis na ciasto na pizzę tutajSkładniki na farsz30dkg mięsa wieprzowegomrożonka warzywna: marchewka, kukurydza, groszekser żółty (według uznania)Sos pomidorowy:puszka pomidorów krojonych2 łyżki oliwy2 ząbki czosnku1 łyżka ziół prowansalskichPo przygotowaniu ciasta na pizzę, zabieram się za sos pomidorowy. Na patelnie wlewam oliwę, rozgrzewam. Wrzucam czosnek przeciśnięty przez praskę. pomidory i podgrzewam cały czas mieszając do momentu rozpadnięcia się pomidorów. Następnie wsypuje zioła prowansalskie. Na koniec sos miksuje blenderem. Jeszcze ciepłym sosem smaruje pizzę, układam podsmażone mięso wieprzowe (ja wcześniej poddusiłam je chwilę, aby zmiękło), warzywa (można je podgotować albo pozostawić by się rozmroziły), posypuje startym żółtym serem i wkładam do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut.