Składniki:2 szklanki mąki pszennej1 jajko4 łyżki oleju0,5 łyżeczki soli0,5 szklanki gorącej wodyFarsz30dkg mięsa mielonego wieprzowego1 opakowania mieszanki meksykańskiej2 ząbki czosnkuoliwa (do smażenia)przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, papryka słodkaDodatkowoolej (do smażenia)PrzygotowanieNajpierw przyrządzam farsz: Na patelni rozgrzewam oliwę i podsmażam mięso mielone. Dodaje przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawiam. Gdy mięso będzie gotowe, dodaje warzywa. Smażę razem. Smażę, aż wszystko będzie miękkie. Studzę.Z podanych składników nagniatam elastyczne ciasto. Stolnicę posypuję mąką i rozwałkuje ciasto na grubość około 2 milimetrów. Przy pomocy szerokiej szklanki wycinam w cieście kółka. Na środek wykładam farsz i sklejam pierożki.Pierogi smażę na głębokim oleju (ja smażyłam w garnku) na złoty kolor. Odsączam nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym. Podaję z sosem pomidorowym.