Wykonanie
Składniki:opakowanie placków tortilla1 podwójna
pierś z kurczaka1
marchewka1
cebulapół zielonego
ogórkakilka łyżek
kukurydzy z puszkikilka łyżek
czerwonej fasoligarść świeżej
rukoliMarynata
oliwamusztarda francuska
zioła prowansalskiesos sojowypapryka ostraSkładniki marynaty mieszam w miseczce.
Mięso kroję na kawałki i przekładam do miseczki z marynatą- tak, by każdy kawałek był nią pokryty. Przykrywam folią. Odstawiam na co najmniej godzinę. Po tym czasie przekładam na patelnię i smażę bez dodawania
oleju.
Cebulę obieram, kroję w piórka, dodaję pokrojonego w plasterki
ogórka, obraną i startą na grubych oczkach
marchewkę. Wszystko razem smażę. Pod koniec dodaję
kukurydzę,
czerwoną fasolę oraz
rukolę. Po wymieszaniu farsz jest gotowy. Układam na placku tortilli warzywa i po kawałku
kurczaka.Kupując piekarnik miałam w zestawie blachę grillową, więc po zwinięciu tortilli, układam je na niej i zapiekam jeszcze około 5 minut, tak by tylko podgrzał się placek.