ßßß Cookit - przepis na Schab w sosie koperkowo- marchewkowym

Schab w sosie koperkowo- marchewkowym

nazwa

Wykonanie

Składniki:
0,5kg schabu
3 marchewki
liść laurowy
3 kuleczki ziela angielskiego
przyprawy: szczypta Vegety, pieprz
1 cebula
łyżka mąki
mleko lub śmietana 18%
koperek
Sposób przygotowania
Cebulę obieram, a następnie kroję w piórka. Smażę na niewielkiej ilości oleju. Schab kroję w plastry (można lekko rozbić). Przekładam na patelnię, na której smaży się cebula. Gdy mięsko będzie już usmażone, nalewam wodą, tak by przykryła cały schab. Dorzucam liść laurowy, ziele angielskie i startą na drobnych oczkach marchewkę. Doprawiam Vegetą. Gotuję około 1 godziny do miękkości mięska. Łyżkę mąki rozrabiam w mleku lub śmietanie, dolewam do tego gorący sos, razem mieszam, a następnie przelewam do sosu. Dosypuje koperek i gotowe! Podaje z ziemniakami.
SMACZNEGO!!!
Źródło:http://gotujejakmasterchef.blogspot.com/2015/05/schab-w-sosie-koperkowo-marchewkowym.html