Wykonanie
Składniki:0,5kg
schabu3
marchewkiliść laurowy3 kuleczki
ziela angielskiegoprzyprawy: szczypta
Vegety,
pieprz1
cebulałyżka
mąkimleko lub
śmietana 18%koperekSposób przygotowania
Cebulę obieram, a następnie kroję w piórka. Smażę na niewielkiej ilości
oleju.
Schab kroję w plastry (można lekko rozbić). Przekładam na patelnię, na której smaży się
cebula. Gdy
mięsko będzie już usmażone, nalewam
wodą, tak by przykryła cały
schab. Dorzucam
liść laurowy,
ziele angielskie i startą na drobnych oczkach
marchewkę. Doprawiam
Vegetą. Gotuję około 1 godziny do miękkości
mięska. Łyżkę
mąki rozrabiam w
mleku lub
śmietanie, dolewam do tego gorący sos, razem mieszam, a następnie przelewam do sosu. Dosypuje
koperek i gotowe! Podaje z
ziemniakami.SMACZNEGO!!!