Wykonanie
Składniki:2 pojedyncze
piersi z kurczaka,puszka pokrojonych
pomidorów ( 400g ),porządna garść posiekanej
natki pietruszki,
mąka,
olej,
sól,
pieprz,
zioła do drobiu, łyżeczka
cukru.Przygotowanie:
Piersi z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, posolić, popieprzyć, dodać
zioła i wymieszać. Każdy kawałek obtoczyć w
mące i podsmażyć do zarumienienia z obu stron.
Mięso wyjąć z patelni i wylać z niej tłuszcz. Włożyć z powrotem
mięso na patelnię i zalać szklanką
wody ( 250ml ). Pozostawić na 5min., od czasu do czasu zamieszać. Po tym czasie wyłożyć
pomidory z puszki i pozostawić pod przykryciem do zagotowania się. Po zagotowaniu doprawić
solą,
pieprzem i łyżeczką
cukru. Wymieszać i pozostawić na ogniu jeszcze na pięć minut. Po zdjęciu z ognia dodać porządną garść posiekanej
natki pietruszki.
Smacznego!!!