ßßß
 
            
        
 Potrzebne będą (dla 2 osób):- 2 plastry karkówki (ok. 400g)- 5-6 ziemniaków- 2 czerwone papryki- 1 duża cebula- sól, pieprz- marynata staropolska Kamis lub tymianek lub ostra papryka (w tej wersji użyłem marynaty staropolskiej Kamis)
Potrzebne będą (dla 2 osób):- 2 plastry karkówki (ok. 400g)- 5-6 ziemniaków- 2 czerwone papryki- 1 duża cebula- sól, pieprz- marynata staropolska Kamis lub tymianek lub ostra papryka (w tej wersji użyłem marynaty staropolskiej Kamis) Sposób wykonania:1) Karkówkę przyprawiamy, skrapiamy oliwą i odstawiamy na pół godziny do lodówki.
Sposób wykonania:1) Karkówkę przyprawiamy, skrapiamy oliwą i odstawiamy na pół godziny do lodówki. 2) W międzyczasie kroimy paprykę i cebulę w średnią kostkę. Ziemniaki obieramy i również kroimy w dowolnej wielkości kawałki.
2) W międzyczasie kroimy paprykę i cebulę w średnią kostkę. Ziemniaki obieramy i również kroimy w dowolnej wielkości kawałki.

 3) W rondlu rozgrzewamy oliwę, a następnie podsmażamy plastry karkówki z obu stron, po czym podlewamy delikatnie wodą.4) Dusimy pod przykryciem ok. 30 minut.5) Po tym czasie do rondla dodajemy paprykę i cebulę. Dusimy kolejne 20 minut.6) Następnie dodajemy ziemniaki i dusimy całość kolejne 15-20 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
3) W rondlu rozgrzewamy oliwę, a następnie podsmażamy plastry karkówki z obu stron, po czym podlewamy delikatnie wodą.4) Dusimy pod przykryciem ok. 30 minut.5) Po tym czasie do rondla dodajemy paprykę i cebulę. Dusimy kolejne 20 minut.6) Następnie dodajemy ziemniaki i dusimy całość kolejne 15-20 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Po obiedzie - oczywiście obowiązkowa łyżka tranu =)Smacznego =)
Po obiedzie - oczywiście obowiązkowa łyżka tranu =)Smacznego =)