Wykonanie
Kolejny przepis na granolę tym razem
owocową, bardzo zdrowy, pełny witamin i składników odżywczych posiłek. Granolę możemy używać jako dodatek do
mleka,
jogurtu, deserów, ciast czy jako bazy do wypieku
ciastek. Szczerze polecam!
składniki:-
płatki owsiane - opakowanie-
płatki jęczmienne - opakowanie- po 3 garście
rodzynek, suszonych
śliwek,
moreli,
daktyli (pokroić na małe kawałki)- 4 łyżki pestek z dyni- 4 łyżki pestek
słonecznika- 3/4 szklanki
siemienia lnianego- 4 łyżki
miodu- 4 łyżki
oleju kokosowego- 3 łyżki
cukru brązowego- laska
cynamonuWykonanie:Na dużą blachę wyłóż
płatki,
suszone owoce i ziarna. W rondelku zagotuj
miód,
cukier i
olej. Doprowadź do wrzenia. Powstałym karmelem zalej
płatki. Zapiekaj w piekarniku 30 minut, co 5 minut mieszając mieszankę, tak aby cała miała złoty kolor. Studzimy całkowicie zamykamy w szczelnym słoiku.