Wykonanie
Składniki na ciasto na tartę:25 dag
mąkipół kostki
masła1/3 szklanki
cukruopakowanie
cukru waniliowegojajopłaska łyżeczka
proszku do pieczeniaZagniatamy ciasto, wykładamy blaszkę do tarty, układamy na cieście pokrojone na ćwiartki
śliwki, tak aby pokryły całą powierzchnię. Pieczemy w piekarniku około 30 minut w temp. 180 stopni C.
Składniki na
mus czekoladowy:1 tabliczka
czekolady mlecznej1 tabliczka
czekolady gorzkiej200 ml
śmietany 30%W rondelku zagotowujemy
śmietankę, dodajemy pokruszoną
czekoladę, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Zdejmujemy z ognia, studzimy do całkowitego wystudzenia. Mus wstawiamy do lodówki na 30 minut.Tartę polewamy gęstym musem, wstawiamy do lodówki, na minimum 3 godziny, mus całkowicie zgęstnieje.Smacznego ;-)
przepyszna! ;-)
Pozdrawiam cieplutko ;*Zapraszam na FB!