ßßß Cookit - przepis na Pstrąg w sosie terijaki z fasolką po chińsku

Pstrąg w sosie terijaki z fasolką po chińsku

nazwa

Wykonanie

Składniki:
- dwa pstrągi
- chili
- anyż
- sos terijaki
- fasolka zielona
- zioła chińskie
- sos sojowy
- ocet słodki
- ząbek czosnku
- łyżeczka miodu
- olej sezamowy
- kasza kuskus
Wykonanie pstrągi:
Pstrągi osuszamy ręcznikiem, układamy w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym olejem, układamy rybę polaną sokiem z cytryny, posypujemy chili i polewamy sosem terijaki. Pieczemy w piekarniku 30 minut w temp. 180 stopni C.
Fasolka po chińsku:
Fasolkę blanszujemy. Do rozgrzanego woka wlewamy łyżkę oleju, dodajemy fasolkę, i utarte w moździerzu anyż i chili, dodajemy zioła chińskie, przeciśnięty ząbek czosnku, słodki ocet, miód, sos sojowy, dusimy około 10 minut.
Kaszę kuskus przygotowujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu.
Smacznego!
Pozdrawiam cieplutko!
Źródło:http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/11/pstrag-w-sosie-terijaki-z-fasolka-po.html