Wykonanie
Składniki:- dwa
pstrągi-
chili-
anyż- sos terijaki-
fasolka zielona-
zioła chińskie-
sos sojowy-
ocet słodki- ząbek
czosnku- łyżeczka
miodu-
olej sezamowy-
kasza kuskusWykonanie
pstrągi:
Pstrągi osuszamy ręcznikiem, układamy w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym
olejem, układamy
rybę polaną
sokiem z cytryny, posypujemy
chili i polewamy sosem terijaki. Pieczemy w piekarniku 30 minut w temp. 180 stopni C.
Fasolka po chińsku:
Fasolkę blanszujemy. Do rozgrzanego woka wlewamy łyżkę
oleju, dodajemy
fasolkę, i utarte w moździerzu
anyż i
chili, dodajemy
zioła chińskie, przeciśnięty ząbek
czosnku, słodki
ocet,
miód,
sos sojowy, dusimy około 10 minut.
Kaszę kuskus przygotowujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu.Smacznego!
Pozdrawiam cieplutko!