Wykonanie
Pyszne krokieciki z nadzieniem
mięsno-
pieczarkowym.

Składniki na ciasto:15 dag
mąki,½ szklanki
mleka,1
jajko,½ szklanki gazowanej
wody,
sól do smaku.Składniki na nadzienie:3
parówki z
szynki,10 dag
pieczarek,5 dag wędzonki,2 dag
masła,
olej do smażenia ,1
jajko,
bułka tarta do panierki.Wykonanie:Zmiksować składniki na ciasto i usmażyć na
oleju cienkie naleśniki.
Pieczarki oczyścić, pokroić i udusić na
maśle, wrzucić pokrojoną
wędlinę, chwilę razem podsmażyć. Następnie zmielić, lub bardzo drobno posiekać i nakładać na przygotowane naleśniki. Formować krokiety, obtaczać w
jaju i
bułce tartej i smażyć złociście na
oleju z obu stron, następnie kroić i podawać do barszczyku lub zup czystych.