ßßß Cookit - przepis na Kotlety z polędwiczki wieprzowej LCLF

Kotlety z polędwiczki wieprzowej LCLF

nazwa

Składniki

Wykonanie

Była już polędwiczka grillowana - teraz czas na kotlety smażone na patelni (oczywiście na beztłuszczowym sprayu)
Składniki:
- 1 polędwiczka wieprzowa ok. 320 g (po oczyszczeniu)
- zmielone otręby owsiane 20-25 g
- odżywka białkowa naturalna whey isolate firmy OstroVit 7-10 g
- 1 białko jaja
- sól, pieprz
- beztłuszczowy sprawy do smażenia
Polędwiczkę myjemy i oczyszczamy z błonek. Kroimy w około 1-cm plastry i rozbijamy dłonią. Solimy i pieprzymy z obu stron. Mielone otręby mieszamy z odżywką białkową. Białko jaja roztrzepujemy widelcem. Rozgrzewamy patelnię spryskaną dość obficie beztłuszczowym sprayem. Polędwiczki panierujemy w białku a następnie w otrębach/odżywce i smażymy z obu stron.
Składniki odżywcze w całości (po usmażeniu około 240 g):
Białko: 78,75 g
Węglowodany: 9 , 38 g
Tłuszcze: 14 , 92 g
Kcal: 496
Na 1 porcję (80 g):
Białko: 19,68 g
Węglowodany: 2 , 34 g
Tłuszcze: 3 , 37 g
Kcal: 124
Źródło:http://nienudnadieta.blox.pl/2013/10/Kotlety-z-poledwiczki-wieprzowej.html