ßßß Cookit - przepis na Pasta kanapkowa z tuńczykiem i porem

Pasta kanapkowa z tuńczykiem i porem

nazwa

Wykonanie

Pasty z tuńczykiem lubiłam od zawsze, ale ta jak dla mnie jest wyjątkowa w smaku. Myślę, że tę różnicę daje dodatek pora zamiast cebulki, no i oczywiście ważny jest smak majonezu - polecam Wam majonezy Develey, bez problemu znajdziecie je w większych (i mam nadzieję mniejszych również) sklepach.
Składniki :
120 g. tuńczyka w kawałkach (w oleju, waga po odsączeniu)
30 g. startego żółtego sera ( u mnie gouda)
2 cm jasnej części pora
1,5 łyżki majonezu Develey
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie :
Odsączonego tuńczyka przekładam do miski, dodaję bardzo drobno posiekanego pora i starty ser, mieszam dokładnie. Dodaję majonez, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Odstawiam na minimum godzinę do lodówki.
Przepis autorski.
Źródło:http://sio-smutki.blogspot.com/2015/09/pasta-kanapkowa-z-tunczykiem-i-porem.html