ßßß Cookit - przepis na Wafelki cappucino

Wafelki cappucino

nazwa

Wykonanie

Takie słodkości przygotujecie w 15 minut, tylko trzeba pamiętać o wyjęciu wcześniej masła z lodówki. Wafelki są wyjątkowo delikatne w smaku i zachowują przyjemną kruchość także następnego dnia. Plusem może być też fakt, że masy nie trzeba gotować.
Przy okazji przypominam także te pyszności: dwukolorowe wafle, wafle z masą marcepanowo-kakaową, wafle przekładane czekoladą i pomarańczami .
Składniki :
1 paczka okrągłych wafli tortowych
200 g. bardzo miękkiego masła
4 łyżki cukru pudru
1 szklanka gładkiego mleka w proszku
1 łyżka kawy rozpuszczanej
Przygotowanie :
Masło ucieram z cukrem pudrem na puszystą, białą masę, dodaję stopniowo mleko w proszku, a gdy się wszystko połączy - kawę (najlepiej roztartą w moździerzu). Masą przekładam po koeli wafle i pozostawiam w chłodnym miejscu do zastygnięcia na 2-3 godziny.
Przepis autorski.
Źródło:http://sio-smutki.blogspot.com/2015/05/wafelki-cappucino.html