Wykonanie
HomeNa SłodkoDesery22lis
Migdałowe rożki
wafloweLoading...0 Komentarzy
Migdałowe rożki –
wafel trochę inaczej :)
SkładnikiOpakowanie
wafli tortowych25 dkg
masła10 łyżek
cukru pudru12 łyżek
mleka w proszkuAromat migdałowyPosypka czekoladowa do dekoracjiSposób przygotowaniaPłaty
waflowe pokroić na równe kwadraty (u mnie 9/9 cm). Do garnka wlać niewielką ilość
wody, postawić durszlak, zagotować, na durszlaku układać kawałki
waflowe,chwilkę poczekać aż pod wpływem pary zmiękną.
Z miękkich
wafli szybko zwijać rożki.
MASA:
Masło +
cukier puder dobrze utrzeć, porcjami dodawać
mleko w proszku i
aromat migdałowy. Masę przełożyć do szprycy, napełniać rożki, gotowe posypać posypką
czekoladową.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab