ßßß Cookit - przepis na Migdałowe rożki waflowe

Migdałowe rożki waflowe

nazwa

Wykonanie

Home
Na Słodko
Desery
22
lis
Migdałowe rożki waflowe
Loading...
0 Komentarzy
Migdałowe rożki – wafel trochę inaczej :)
Składniki
Opakowanie wafli tortowych
25 dkg masła
10 łyżek cukru pudru
12 łyżek mleka w proszku
Aromat migdałowy
Posypka czekoladowa do dekoracji
Sposób przygotowania
Płaty waflowe pokroić na równe kwadraty (u mnie 9/9 cm). Do garnka wlać niewielką ilość wody, postawić durszlak, zagotować, na durszlaku układać kawałki waflowe,chwilkę poczekać aż pod wpływem pary zmiękną.
Z miękkich wafli szybko zwijać rożki.
MASA: Masło + cukier puder dobrze utrzeć, porcjami dodawać mleko w proszku i aromat migdałowy. Masę przełożyć do szprycy, napełniać rożki, gotowe posypać posypką czekoladową.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
Źródło:http://kulinarnyprzepis.pl/migdalowe-rozki-waflowe