ßßß Cookit - przepis na Rzodkiewka (biała rzodkiew) smażona z masłem

Rzodkiewka (biała rzodkiew) smażona z masłem

nazwa

Wykonanie

Dziś na obiad robię białą rzodkiew zapiekaną z ryżem, i zostało mi sporo kawałków po jej wydrążaniu- trzeba je więc było wykorzystać. Zrobiłam bardzo prostą potrawkę - jednak prostota w niczym nie umniejsza smaku :) Rzodkiew nabrała wspaniałego, orzechowego aromatu, jest jędrna i chrupiąca. Czasami przypadki decydują o powstaniu czegoś bardzo smacznego :)
Składniki :
1-2 łyżki masła
szczypta soli
świeży tymianek
suszone płatki chili
Przygotowanie :
Niewielkie kawałki rzodkwi wrzucam do rondelka z rozpuszczonym masłem, lekko solę i na niewielkim ogniu smażę ok. 8 minut. Rzodkiew powinna w tym czasie lekko zmięknąć, ale pozostać jednocześnie jędrna. Oprószam ją płątkami chili, odsączam z nadmiaru tłuszczu i podaję jako dodatek do obiadu - na ciepło.
Przepis autorski.
Źródło:http://sio-smutki.blogspot.com/2015/03/rzodkiewka-smazona-z-masem.html