Wykonanie
Jak ja lubię piec
ciasteczka :) Gdyby tylko było więcej zjadaczy, piekłabym je pewnie codziennie - ale że zjadaczy jest za mało, więc muszę się ograniczać. Te pyszne kokosanki powstały w trochę ponad pół godziny, i uwierzcie mi, warto by było im poświęcić choćby i dwa
razy tyle czasu - są pyszne !
Składnik i:2 szklanki
mąki pszennej4
żółtka120 g. miękkiego
masła1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia0,5 szklanki
cukru pudru0,5 szklanki drobnych
wiórków kokosowych1 łyżka
cukru waniliowegoPrzygotowanie :Wszystkie składniki przekładam do miski i zagniatam razem, aż się połączą. Z ciasta przygotowuję kulki wielkości
orzecha włoskiego i układam je na wyłożonej papierem blasze, zachowując odstępy.
Ciastka piekę w temperaturze 180 stopni C. przez 20-25 minut. W trakcie pieczenia lekko popękają i się zarumienią.Przepis autorski.