Chrupiące ciasto francuskie w połączeniu z delikatną, waniliową masą daje bardzo smaczny efekt, poza tym ciastka są szybkie i łatwe. Ja swoje zabieram jako prezent, Wy możecie przygotować je jeszcze dziś do poobiedniej kawy :)Składniki (12 sztuk):1 płat gotowego ciasta francuskiego3 pełne łyżki serka mascarpone3 łyżki cukru pudru1 syoki budyń waniliowy bez cukru lub 2 łyżki mąki ziemniaczanej i kilka kropli olejku waniliowegoDodatkowo:mleko do posmarowania ciastekozdobny cukier do posypania ciastekPrzygotowanie:Serekmascarpone dokładnie ucieram z budyniem i cukrem pudrem, aż będzie gładki i jednolity.Płat ciasta dzielę na 12 prostokątów, na każdym układam po porcji serka (zrobiłam to na 2 sposoby, raz ułożyłam w rogu i skleiłam ciastko w trójkąt, przy drugim serek ułożyłam wzdłuż krótszego boku i skleiłam ciasto w prostokąt). Bardzo dokładnie sklejam brzegi, dodatkowo je wywijając. Nacięłam ciastkaostrym nożem w 2-3 miejscach, posmarowałam mlekiem i posypałam ozdobnym cukrem. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 225 stopni C. na 20 minut.Przepis autorski.