Wykonanie
Bardzo delikatne w smaku, ze
słodyczą wspaniałego
miodu rzepakowego z firmy
Miody Suszka . Popatrzcie, jaki ten
miód ma piękny, niespotykany kolor - a to dlatego, że to
miód wiosenny. Pszczoły nie potrafią oprzeć się pięknie kwitnącemu rzepakowi, dzięki
czemu my możemy zachwycać się tym rewelacyjnym smakiem. W sklepie firmy
Miody Suszka znajdziecie dużo więcej rodzajów
miodu, więc serdecznie polecam Wam wizytę TUTAJ.A placuszki przygotowałam w 10 minut - czyli na śniadanie będą pierwszorzędne.
Składniki na 2 osoby:2 czubate łyżki gładkiego
twarogu z wiaderka2 pełne łyżki
mąki pszennej1
jajko1 łyżka
miodu rzepakowego z firmy
Miody Suszka
olej do smażeniaPrzygotowanie:Mieszam dokładnie
jajko z
twarogiem (łyżką, nie mikserem, bo masa będzie zbyt rzadka), dodaję
mąkę i
miód. Powinno powstać gęste ciasto. Wykładam je łyżką na rozgrzany
olej, smażę placuszki z obu stron na rumiano, Odkładam na chwilę do odsączenia na talerz wyłożony papierem, podaję z
cukrem pudrem lub płynnym
miodem.Przepis autorski.